• Haeder002.jpg
  • mokykla_fasadas.jpg
  • header5.jpg
  • header-vaikai.jpg
  • Sport.jpg

Logo Mokykla progimnazija
 
ES fondu logo  TAMO
 
valgyklos meniu  Vaiku registravimas logo
278727693_402483261881989_5227531486473311060_n.jpg
Dažnai nesusimąstome, kad vartojame per daug cukraus. Cukraus yra įvairiuose maisto produktuose, ne tik saldumynuose. Jo dedama į padažus, pusgaminius, konservus, duonos gaminius ir daugelį kitų produktų. Cukraus yra net ir šviežių vaisių sultyse ar kokteiliuose.
Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja žmogui per metus vidutiniškai suvartoti ne daugiau nei 10 kg cukraus. Lietuvoje vienas gyventojas per metus suvartoja 31,2 kg cukraus, tai yra maždaug 17 arbatinių šaukštelių per dieną – tris kartus daugiau, nei rekomenduojama.
Mokslininkai apskaičiavo, kad vaikai taip pat suvartoja tris kartus daugiau cukraus, nei rekomenduojama. Didžiausia problema įvardijama tai, kad būtent vaikų maisto racione yra per daug saldintų produktų. Apie 30 proc. cukraus kiekio vaikai gauna gerdami saldintus, gazuotus gėrimus, vaisvandenius, sultis.
Siekiant atkreipti dėmesį į pridėtinio cukraus pertekliaus maiste poveikį žmogaus organizmui, biologijos mokytoja Virginija kartu su sveikatos specialiste Viktorija organizavo ketvirtų ir šeštų klasių mokiniams praktinius užsiėmus „Mokinio sveikatai palanki mityba“, „Atsargiai – paslėptas cukrus!“. Po veiklų mokiniai suprato, kad dėl pernelyg dažno saldumynų vartojimo atsiranda dantų ėduonis, susergama cukriniu diabetu, kamuoja antsvorio problemos.
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Viktorija Abromaitienė