• Sport.jpg
  • header-vaikai.jpg
  • mokykla_fasadas.jpg
  • header5.jpg
  • Haeder002.jpg

logotipas
 
ES fondu logo  TAMO
 
valgyklos meniu  Vaiku registravimas logo
258872606_1678010419068894_8300371824946618864_n.jpg
Kokios yra mitybai naudingos maistinės medžiagos? Kaip pasirinkti tinkamiausius vaisius ir daržoves, kurie turėtų aukštą maistinę vertę?
Ar žmogaus organizmui svarbių medžiagų kiekiai priklauso nuo vaisių ir daržovių rūšies? Atsakymus į visus šiuos ir kitus klausimus Ginkūnų progimnazijos 6-8 klasių mokiniai, besidomintys gamtos mokslais, sužinojo tirdami vaisių ir daržovių sultis VU Šiaulių akademijos STEAM centre.
Mokiniai, dirbdami porose, nustatė ir įvertino pateiktų sulčių pH, elektrinį laidį, oksidacinį-redukcinį potencialą, įvertino sulčių užterštumą nitratais, išmatavo kalcio jonų koncentraciją sultyse ir įvertino sulčių maistinę vertę.
Biologijos mokytoja Virginija Motuzienė
 
 
259852761_1039364523582654_3273502357157519992_n.jpg
259238584_572740270453847_4575314702019687156_n.jpg
258861622_298130118705492_7227613429346808525_n.jpg
258881518_631290131219105_570107876000052267_n.jpg