• header-vaikai.jpg
  • header5.jpg
  • Sport.jpg
  • Haeder002.jpg
  • mokykla_fasadas.jpg

Logo Mokykla progimnazija
 
ES fondu logo  TAMO
 
valgyklos meniu  Vaiku registravimas logo

Boružiukų I.jpg

Spalio-lapkričio mėnesiais „Boružiukų“ ir „Smalsučių“ grupių vaikai kartu su mokytojomis bei visuomenės sveikatos specialiste Viktorija sėkmingai įgyvendino respublikinį ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų projektą „Draugystė širdelėje plazdena“, kurio tikslas – tolerancijos,

pagarbos bei supratimo kiekvienam skatinimas, įtraukiant kuo daugiau ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų į kūrybinį procesą. Projektas vyko keturiais etapais. Pirmajame etape „Emociukai ir Jausmiukai“ vaikai mokėsi atpažinti jausmus, diskutavo apie emocijas, aptarė nusiraminimo būdus. Antroji projekto dalis „Širdelė draugui“ buvo skirta pokalbiams apie draugystę. Dalyviai pasitelkdami STEAM metodiką gamino širdeles draugams bei žaidė žaidimą „Draugystės voratinklis“. Trečiojoje veikloje tekėjo „Tolerancijos upė“. Tai – simbolinė veikla, parodanti, kokie mes esame skirtingi, bet ir panašūs. Visi ugdytiniai, naudodami įvairias technikas, gamino žuvis ir paleido jas į pačių sukurtą upę. Paskutinio etapo metu iš nuotraukų buvo kuriami veiklų koliažai.

Projekto „Draugystė širdelėje plazdena“ metu buvo ugdomas vaikų emocijų suvokimas ir raiška, pagarba vienas kitam, tarpusavio bendravimas ir bendradarbiavimas. Šaunu, kad atliekant kūrybines užduotis buvo naudotos gamtinės medžiagos ir antrinės žaliavos.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti  sveikatos priežiūrą mokykloje, Viktorija Abromaitienė

Smalsučių II.jpg

Boružiukų III.jpg