• Sport.jpg
  • header-vaikai.jpg
  • Haeder002.jpg
  • header5.jpg
  • mokykla_fasadas.jpg

Logo Mokykla progimnazija
 
ES fondu logo  TAMO
 
valgyklos meniu  Vaiku registravimas logo

 311294331_5953097191391053_8289270932255902046_n .jpgSpalio 10 d. kasmet minime Pasaulinę psichikos sveikatos dieną. Ši diena mums primena apie psichinės sveikatos, jos stiprinimo, prevencijos svarbą.

Minėdami šią dieną mūsų progimnazijos 1–8 klasių mokiniai kartu su savo klasių vadovais, visuomenės sveikatos priežiūros specialiste, socialine pedagoge ir specialiąja pedagoge kalbėjo ir diskutavo apie psichinę sveikatą, jos stiprinimo bei išsaugojimo būdus.

Pamokų metu mokiniai sužinojo, kad tokie paprasti dalykai, kaip sveika ir pilnavertė mityba, darbo ir poilsio režimas, fizinis aktyvumas, žalingų įpročių neturėjimas, mėgstama veikla, padeda suvaldyti stresą ir stiprinti psichinę sveikatą.

Spalio mėnesį Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų progimnazijoje pradėtas vykdyti projektas „Spalis – gerų emocijų mėnuo!“. Projekto tikslas – atkreipti dėmesį į psichinės sveikatos stiprinimo svarbą, nes psichinė žmogaus sveikata yra viena svarbiausių vertybių mūsų visuomenėje. Todėl didelis dėmesys skiriamas teigiamoms emocijoms, pozityviai nuotaikai, šiltam bendravimui su šeimos nariais, draugais ir pokalbiams su tais, kurie gali padėti rasti tinkamus sprendimus sunkiose situacijose.

Pasitelkę spalvas, meninius įgūdžius ir lakią fantaziją kūrėme gerų emocijų stendus. Stendai puošia kiekvienos klasės duris ir kasdien mums primena apie geros savijautos svarbą. Kviečiame pasigrožėti mokinių kūrybiniais darbais!

Būkime sveiki ir laimingi!

Mokytojo padėjėja Fajina Staškienė